Zoek rond postcode

(5 stemmen)
W. Lodewijkstraat 33
9545PA Bourtange

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0599354600
Fax: (+31) 0599354554
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@bourtange.nl
53.0087797.188091
Gemiddelde waardering uit 5 stemmen

Bedrijfsomschrijving

Openingstijden musea: 15 maart t/m 31 oktober 2009
ma-zon: 10:00 -17:00 uur
Entreeprijzen:
kinderen 0 t/m 5 jaar gratis
kinderen 6 t/m 11 jaar € 3,50
Volwassenen € 5,50
Vanaf 1 november t/m 15 maart
ma-vrij: gesloten
za en zo: 12:00 t/m 17:00 geopend

baraquen.jpg- Museum "De Baracquen"
Ooit boden de barakken onderdak aan de in Bourtange gelegerde soldaten. Hoe dat moet zijn geweest kunt u zien in één van de barakken die is ingericht als soldatenverblijf anno 1742. Bovendien vindt u hier het museum voor Bourtanger vestingvondsten. Allerlei oude gebruiksvoorwerpen die bij de reconstructie van de vesting werden gevonden, hebben een plaats gekregen in dit bijzondere museum.

- Filmzaal "De Poort"
In Filmzaal "De Poort" kunt u een dia-serie over de geschiedenis en reconstructie van de vesting bijwonen. Tevens is er een schaalmodel van de vesting waarbij u Bourtange in vogelvlucht kunt bekijken.

De Kapiteinswoning- Kapiteinswoning
Een van de meest pittoreske panden van de vesting is de Kapiteinswoning. Deze in 1661 gebouwde officierswoning vormt thans de helft van het vroegere "Capiteynslogement", naast het convooimeestershuis. In de woning vindt u nog de oorspronkelijke 17e eeuwse schouw en plavuizen vloeren. In het gerestaureerde deel is een fraaie stijlkamer ingericht. De voormalige keuken is ingericht als permanente expositieruimte. De Kapiteinswoning biedt een getrouw beeld van het leven in de vroegere vesting.

De Synagoge- Synagoge
In de Batterijenstraat vindt u de Synagoge. Het gebouw dateert uit 1842 en deed tot de tweede wereldoorlog dienst als gebedshuis voor de in Bourtanger woonachtige joden. Alle Joodse inwoners van Bourtange werden tijdens de oorlog gedeporteerd. Slechts twee van hen keerden terug. Het stijlvol gerestaureerde gebouw is de enige goedbewaard gebleven synagoge langs de Nederlands-Duitse grens. Het is nu ingericht als synagogaal museum. U vindt er ondermeer oude voorwerpen en foto's.

Betalingsmogelijkheden:

Radio & Speelgoedmuseum(8.6/10.0)10.4km
Onstwedde - Boslaan 3A

Plaatsen in de buurt

Bellingwolde - Heiligerlee - Midwolda - Nieuw Buinen - Onstwedde - Stadskanaal - Ter Apel - Valthermond - Veendam - Winschoten
Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact