Zoek rond postcode

U bevindt zich hier:    
Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

7.5 / 10.0
(7 stemmen)
Amsterdamsestraatweg 1
3477AA Baarn
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0355412841
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@paleissoestdijk.nl
7 3.75 7.5
Gemiddelde waardering uit 7 stemmen

Bedrijfsomschrijving

De tentoonstelling Op Soestdijk. 200 jaar Koninkrijk is wegens groot succes verlengd tot en met zondag 30 maart 2014. Sinds de opening op 13 september 2013 heeft het paleis veel bezoekers getrokken en werd afgelopen weekend de 30.000ste bezoeker ontvangen! Mede dankzij de bruikleengevers, met een particuliere verzamelaar in het bijzonder, is de verlenging mogelijk gemaakt en heeft het publiek nog de kans de tentoonstelling te bewonderen.

Over de expositie
De expositie vertelt een verhaal van 200 jaar koninkrijk en brengt de geschiedenis van het paleis tot leven aan de hand van foto’s, films, schilderijen en bijzondere objecten. Meer dan 30 kamers geven een overzicht van 200 jaar koninkrijk en koningschap. Van de vorstelijke witte eetzaal tot aan de werkkamers van prinses Juliana en prins Bernhard. Iedere ruimte in het paleis vertelt een ander verhaal tegen de achtergrond van een authentiek koninklijk decor met een rijke geschiedenis.

Spiegel van het koningschap
Paleis Soestdijk ziet er nu bijna net zo uit als na de grote verbouwing in 1816, maar achter de karakteristieke witte gevel is veel veranderd. In die zin is het paleis een spiegel van het koningschap. Aan de buitenkant lijkt er soms nauwelijks iets te veranderen, maar ondertussen zijn inhoud en stijl in 200 jaar ingrijpend gemoderniseerd. Die veranderingen komen aan de orde in deze verrassende tentoonstelling, waar het alledaagse leven in het paleis wordt afgewisseld met een de geschiedenis van het koningschap.

De expositie in Paleis Soestdijk is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13 september 2013 t/m 12 januari 2014.Kenmerken

Betalingsmogelijkheden:
Chipknip
PIN
VISA
IDEAL
Contant
Bijzonderheden:
Activiteitenagenda
Bezichtigen
Doe museum
Gratis entree
Groepsbezoek
Museum voor kinderen
Programma
Geopend op:
Dinsdag
Donderdag
Maandag
09:00 - 17:00
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Soort museum:
Museum in cultuurhistorie
Natuur
Paleis

Plaats een review

Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact