Zoek rond postcode

MUSEUM VAN DE 20E EEUW - HOORN

MUSEUM VAN DE 20E EEUW - HOORN

8.9 / 10.0
(1 stem)
Oostereiland Krententuin 24
1621DG Hoorn Nh
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0229214001
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtinfo@museumhoorn.nl
52.6384955.061335
1 4.4545454545455 1 8.9
Gemiddelde waardering uit 1 stem

Bedrijfsomschrijving

HET NOSTALGISCHE MUSEUM VAN DE 20E EEUW
Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn is een nostalgisch museum. Je waant je hier in de vorige eeuw. Oude interieurs en duizenden voorwerpen vertellen over het alledaagse leven van toen. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Feest der herkenning!
Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Prachtige opstellingen maken een bezoek tot een waar Feest der Herkenning. Wandel in een oud winkelstraatje, of ga weer eens in de schoolklas van vroeger zitten. De sfeer van toen brengt het jeugdsentiment helemaal boven!

Waar blijft de tijd?
Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen.

Leuk voor jong en oud
Kinderen vinden ons museum ook heel leuk! Ze kunnen zien hoe hun (groot)ouders leefden. Ook de wisselexposities zijn regelmatig ook voor kinderen bedoeld. Er is een gratis speurtocht voor kinderen beschikbaar en een aparte gratis audiotour voor kinderen. Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. Of misschien wel die oude bromfiets. Het museum is een en al nostalgie. Museum van de 20e Eeuw in Hoorn leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje.

Oude gevangenis
Het museum is gevestigd in een prachtige locatie: een oude gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de mooie haven van Hoorn. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw is dit nog goed te zien. In de zalen waar ooit gevangenen sliepen, toont het museum nu in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw. In drie zalen zijn ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken.

Gratis audiotour
Elke bezoeker kan dankzij de gratis audiotour op een prettige wijze informatie horen over de vele ontwikkelingen in de afgelopen honderd jaar. Kijk in alle rust rond en laat een prettige stem je rondleiden door de museumzalen en de opstellingen. Oude radiofragmenten, nostalgische geluiden en hits van weleer komen ook voorbij.

Dagje Hoorn
Hoorn is een prachtige stad om te bezoeken als u naar het museum komt. Hoorn heeft een rijk verleden. De sporen van de VOC zijn overal in de stad terug te vinden. Van historische gebouwen, monumentale gevels, oude pakhuizen en koopmanswoningen tot en met een groot deel van het stratenpatroon uit die tijd. Hoorn heeft leuke restaurantjes en terrasjes, de gezellige havens met de vissersboten en de plezierjachten, kaaspakhuizen, musea, markten, bijzondere wandeltochten, het stoomtreintje naar Medemblik. Het is bijna teveel om op te noemen. Ervaar zelf de mooie combinatie van oud en nieuw in Hoorn!

Openingstijden
Het museum is het hele jaar door elke dag geopend. Maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur. Voor feestdagen gelden andere tijden. Kijk voor meer informatie en de route op www.museumhoorn.nl.

Adres
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in de oude gevangenis op het Oostereiland; Krententuin 24 • 1621 DG Hoorn
Tel. 0229 - 214001 • info@museumhoorn.nl www.museumhoorn.nl

Kenmerken

Betalingsmogelijkheden:
PIN

Reviews

Plaats een review
|
Jeugdsentiment!
Wat een superleuk museum is dit! We beleven maar 'oh ja weet je nog' zeggen. Er zit ook een hele leuke museumwinkel bij! Daar hebben we nog flink wat kadootjes gekocht die je haast nergens anders ziet!
Collectie, locatie in oude gevangenis op een eiland, winkel, rolstoelvriendelijk
Geen
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

Affichemuseum(10.0/10.0)0.2km
Hoorn Nh - Grote Oost 2
Bijzonderheden: Archief, Arrangementen, Rondleidingen, ...
Soort museum: Kunst, Museum, Spoorwegmuseum, ...
 
 
Speelgoedmuseum De Kijkdoos(6.6/10.0)0.2km
Hoorn Nh - Italiaanse Zeedijk 106
 
 
Oudheidkamer(8.6/10.0)0.3km
Hoorn Nh - Achterom 17
 
 
Westfries Museum(6.6/10.0)0.3km
Hoorn Nh - Roode Steen 1
 
 
De Anloup Museumboerderij(7.8/10.0)6.9km
Zuidermeer - Koggeweg 3
Bijzonderheden: Verzameling
Soort museum: Museum
 
 
Scheringa Museum voor Realisme(8.4/10.0)9.6km
Spanbroek - Spanbroekerweg 162
Het initiatief voor het Scheringa Museum voor Realisme is genomen door het echtpaar Scheringa-De Vries. Vanaf eind jaren tachtig verzamelen zij werken van magisch realist Carel Willink en enkele van zijn tijdgenoten. Halverwege de jaren negentig ontstaat het idee om de privécollectie open te...meer...
Bijzonderheden: Museum voor gezinnen, Museum voor kinderen, Museum voor volwassenen, ...
Soort museum: Museum in de beeldende kunst
 
 

Plaatsen in de buurt

Abbekerk - Edam - Hoogwoud - Oostwoud - Opperdoes - Schermerhorn - Spanbroek - Venhuizen - Wervershoof - Zuidermeer
Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact