Zoek rond postcode

het melklokaal

het melklokaal

9.4 / 10.0
(12 stemmen)
kerkstraat 22
2211RJ Noordwijkerhout
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0252373959
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtjohan.duivenvoorde@kpnmail.nl
52.2596944.496889
12 4.7452229299363 13 9.4
Gemiddelde waardering uit 12 stemmen

Kenmerken

Geopend op:
woensdag
zaterdag
zondag
of op afspraak
Woensdag
Zaterdag
Zondag
Soort museum:
Museum in de historie
zuivel en melkboeren museum.

Reviews

Plaats een review
|
Feest van herkenning!
Voor onze familiedag organiseren we altijd een "culturele activiteit". 15 maart bezochten we met 12 mensen Het Melklokaal van Johan Duivenvoorde. Het museum is niet groot maar er is heel veel te zien. En extra leuk is dat Johan er erg enthousiast over vertelt. Ontelbare producten van de melkboer, reclamemateriaal, productiemiddelen en ander zaken rondom de verkoop van zuivel. Van 100 jaar geleden tot heel recent. Als je er met een groep heen gaat met mensen van verschillende generaties, herkent elke generatie spullen van vroeger. Iedereen wordt enthousiast en wil graag vertellen over wat hij/zij nog uit zijn/haar jeugd herkent en weet.
Veel te zien. Super leuke rondleiding door Johan. Omdat het bezoek niet al te lang duurt (1-2 uur) blijft het voor iedereen tot het eind toe interessant. De toegangsprijs is erg laag.
Het was 13 maart behoorlijk koud, dan ben je blij dat je de meeste tijd binnen kunt staan.
Waardering:
5.0 10.0
|
familiedag met bezoek aan het ""Melklokaal""
Op 31 januari gedenken wij ieder jaar de geboorte dag van onze moeder; ook deze keer zijn alle broers en zussen bij elkaar gekomen; ook broer Flip uit Canada kon er deze keer bij zijn. Om deze familiedag met een leuk programma te vullen hebben we besloten het stukje nostalgie uit onze kinderjaren,het melkboeren museum van Johan Duivenvoorde in Noordwijkerhout te bezoeken; We zijn tenslotte allemaal, 13 personen,kinderen van de melkboer, t.w.:melkboer Lugtigheid uit Delfgauw en een van Melkboer Harteveld uit Delft. Wat hebben wij een plezier gehad bij het aanschouwen van al het moois met de bijbehorende verhalen. na een paar uur moesten we helaas naar onze volgende activiteit voor die dag, maar IEDEREEN heeft ervan genoten. een aantal zeggen dan ook om hier met nog andere melkboerenkinderen (er waren vroeger veel melkboeren) een bezoek te willen brengen om het met veel mensen te kunnen delen.Johan BEDANKT voor deze fijne middag.
zo leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Wij komen nog een keer!
Wat een verrassing in het Melklokaal. De schitterend vertellende beheerder liet ons een film zien van het bedrijf van mijn schoonmoeder. Wij kenden die film helemaal niet.
Johan Duivenvoorde weet je zoveel te vertellen over melk en melkfabrieken, heel leuk en ongedwongen. Laagdrempelig museum, een aanrader.
Waardering:
5.0 10.0
|
Nostalgisch bezoek aan het Melklokaal
Ik verwacht een melkmuil als Joris Driepinter maar wij worden warm verwelkomd door de Chocomel-versie, Johan. Het is een feest van herkenning. Johan is een gedreven verteller pur sang. Zijn kennis over de materie is fenomenaal. Zijn collectie onuitputtelijk. Ik neem zijn gigantische enthousiasme in mij op en hang aan zijn lippen. Een heerlijke belevenis!
Johan en de vele dingen uit een ver verleden die ik herkende
niks,nakkes, nada
Waardering:
5.0 10.0
|
Zussendag
Op 11 juni als onderdeel van onze zussen dag naar het Melklokaal geweest. Wat een enthousiaste man die ons héél véél heeft verteld. Na 2,5 uur "moesten" we naar ons volgende onderdeel, maar eigenlijk was Johan nog niet uitgepraat. Ook zetten hij nog een heerlijk kopje koffie voor ons. Erg leuk en dat zoiets gewoon bij ons om de hoek is. Bij vele nog onbekend denken wij.
Gastvrij, enthousiast, alle tijd voor ons en de kosten zijn minimaal.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Een familiebezoek aan het Melklokaal in Noordwijkerhout
Op 27 oktober 2013 hadden we vorig jaar (dus in 2012) onze familiedag gepland en dat zou gebeuren in Noordwijkerhout bij ondergetekende. Mijn vrouw had met de vrouwenclub waar ze bij zit een excursie gehad naar het Melklokaal en ze vond het wel wat voor onze familie, dus wij er naar toe. We moesten even wachten want Johan had nog iets te bespreken met een echtpaar dat interesse toonde, maar buiten was er genoeg te zien, maar al gauw begon Johan zijn rondleiding en die was niet alleen erg goed maar ook nog heel humoristisch. Onze familieleden hebben hun jeugd in Haarlem doorgebracht en laat Johan nou een stel melkboeren kennen en was hij bekend met de melkfabriek De Sierkan op de hoek Zijlweg en Leidsevaart. Johan heeft een heel grote collectie die hij verzameld heeft en dat doet hij nog steeds. Er was zoveel te zien dat we er nog wel een paar uur hadden kunnen blijven. Hij vertelde o.a. als hij ergens koffie dronk het melktinnetje aan de onderkant open maakte om de bovenkant heel te houden. Hij vond ook heel veel spullen langs de kant van de weg maar ook bij het uitbaggeren van sloten. Een van zijn pronkstukken is de flessenvulmachine die hij demonstreerde. Ook bezit hij melkpakken en vlabekers uit andere landen en natuurlijk ook allerlei spullen uit de verschillende fabrieken uit de omgeving zoals de al genoemde Sierkan en de Landbouw. Later werd dat Menken Landbouw. Heel vaak klonk het o ja en kijk dat nou toch eens. Kortom de anderhalf uur die we gepland hadden was veel te gauw voorbij. En ieder kan ik dit museum aanbevelen. Johan heeft ook nog diverse filmpjes van vroeger die je ook kunt bekijken
De hoeveelheid spullen en zijn leuke manier van uitleggen en vertellen.
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Leuk en gezellig!
Op 24 september hebben 11 dames van onze vrouwenvereniging dit museum bezocht. Johan kan heel enthousiast vertellen over zijn unieke collectie. We hebben erg genoten. Het is zeker de moeite waard.
Zijn passie en enthousiasme
geen
Waardering:
4.0 8.0
|
Familiedag 07-06-2013
Dagje uit met de familie Hoogervorst. Wij zijn met 4 zussen en 1 broer 3 zwagers en 1 schoonzus. Ons ouderlijk huis stond in Noordwijkerhout. Ieder jaar gaan wij een dagje uit met elkaar. Op 7 juni 2013 hebben wij een rondvaart gemaakt door de grachten van Leiden. Daarna zijn we naar het Melklokaal in Noordwijkerhout geweest. Dit museum is een uit de hand gelopen hobby van Johan Duivenvoorden. Wij werden zeer hartelijk ontvangen en er was wederzijdse herkenning. Sommige van de familie hadden Johan al jaren niet meer gezien. Na de vernieuwde kennismaking begon Johan aan zijn rondleiding. Er staat in het museum een zeer groot aantal flessen pakken en andere verpakking waarin in de loop der jaren melk enz. werd verpakt. In vroegere jaren ging de melkboer met paard en wagen langs de deur en kochten de mensen losse melk uit een kan, deze melk kwam rechtstreeks van de boer. In de loop der jaren is hier heel veel verandering in gekomen. In latere jaren ging de melk van de boer naar de melkfabriek. De melk werd verwerkt en in flessen gedaan later werden de flessen vervangen in pakken. Ook werd er in de fabriek boter karnemelk chocolademelk vla enz. gemaakt. Wat er in de loop der jaren in die fabriek veranderd is kun je in dit museum zien. In Noordwijkerhout stond vroeger midden in het dorp een melkfabriek die fabriek heette De Landbouw later werd dat Menken Landbouw. Je kunt hier ook de geschiedenis zien hoe de melkboer met zijn tijd mee ging. Je ziet hoe dit uiteindelijk van alleen maar melk verkopen naar wat nu de supermarkt is. Van paard en wagen ging de melkboer over op een klein vrachtwagentje en daarna kwam de elektrische kar met nog meer producten. Dit was de voorloper op de SRV wagen. In het museum staat de elektrische kar opgesteld met allerlei producten van vroegere tijd. De melk werd in de fabriek in flessen gedaan via een lopende band. Deze lopende band is te zien in het museum en is ook in werking. Over de hele wereld zijn de zuivelproducten uit Nederland bekend. In het museum is een uitgebreide collectie van producten uit de heel veel landen. Het is heel leuk om te zien hoe het in de zuivel in de loop der jaren is veranderd. Zeker als je uit deze streek komt. Maar het is voor iedereen zowel binnen en buitenland zeer de moeite waard om in dit museum door de geschiedenis heen te gaan. Wij willen Johan bedanken voor zijn zeer uitgebreide en heldere uitleg over de geschiedenis van de boer naar de melkboer en later naar de melkfabriek. Familie Hoogervorst.
Johan weet het heel leuk te vertellen.
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Familiedag 07-06-2013
heel leuk
Johan kan het heel leuk vertellen.
geen
Waardering:
5.0 10.0
|
familiedag 25-10-2011
Een vrienden-of familie dagje uit met bezoek aan HET MELKLOKAAL is gegarandeerd geslaagd Doordat er bij ons groepje diverse "oud" melkboeren waren was het "een feest der herkenning' Het enthousiasme van Johan heeft een positieve uitstraling naar mensen die ook al vaag met de gedachte spelen van,,,,,, wat moet ik nu mee met mijn hobby of [oude] bedrijfsmaterialen? Volg je hart en geef het voor je zelf en voor anderen een invulling. Ook laat het geheel zienhoe hard werken het vroeger was. Heel veel blijvend enthousiasme en geluk toegewenst. Thea en "aanhang" uit Voorschoten en Wassenaar.
Waardering:
5.0 10.0
|
Véél van vroeger
Samen met oma van 99 jaar en met wat "melkboeren van vroeger" een leuke rondleiding door het museum gehad. Heel veel herkenbare dingen van vroeger zijn er te vinden.
Heel gastvrij en toch leuk om zo'n onbekend museum bij je in de buurt eens te bezoeken. Eigenaar en rondleider Johan weet heel veel te vertellen. Zelfs de "melkboeren van vroeger" konden nog wat van hem leren!
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Aanrader
Wij hebben ontzettend naar onze zin gehad in dit nostalgische Melklokaal. En ontzettend veel kunnen ophalen uit vroegere tijden door de prachtige vertellingen. En de eigenaar Johan nam hiervoor ruim de tijd. Dit unieke museum moet iedereen eens een kijkje gaan nemen.
De gedrevenheid van Johan met zijn vertelsels, dwingt je aan zijn lip te blijven hangen!
Geen
Waardering:
5.0 10.0
|
Leuke middag!
1 mei een feestje gevierd bij het Melklokaal. Alle gasten en wijzelf hebben het ontzettend naar ons zin gehad. Een aanrader voor iedereen!!
De eigenaar van het Melklokaal kon erg veel vertellen en nam echt de tijd om alles uit te leggen.
Geen
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

t Huys Dever(9.4/10.0)3.6km
Lisse - Heereweg 349A
 
 
De Zwarte Tulp(8.4/10.0)3.9km
Lisse - Heereweg 219
 
 
Ru•ne van Teylingen(8.6/10.0)4km
Sassenheim - Teijlingerlaan 23
 
 
Natuurcentrum Jan Verwey(7.8/10.0)4.1km
Noordwijk Zh - Weteringkade 27
 
 
Sikkens Schildersmuseum(8.0/10.0)4.2km
Sassenheim - Wilhelminalaan 1
 
 
Museum Noordwijk(8.2/10.0)4.9km
Noordwijk Zh - Jan Kroonsplein 4
Het museum Oud-Noordwijk is gevestigd in een fraai behouden gebleven, 400 jaar oude binnenduinse hoeve. Het pand dat onder monumentenzorg valt heeft eerst als visserswoning gediend en is later verbouwd tot boerderij. Het museum geeft een goed tijdsbeeld van het Noordwijk rond de vorige eeuwwisseling...meer...
 
 

Plaatsen in de buurt

Hillegom - Katwijk Zh - Leiden - Lisse - Lisserbroek - Noordwijk Zh - Oegstgeest - Rijnsburg - Sassenheim - Vogelenzang
Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact