Zoek rond postcode

U bevindt zich hier:    
CODA

CODA

8.4 / 10.0
(6 stemmen)
Vosselmanstraat 299
7311CL Apeldoorn
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0555268400
Fax: (+31) 0555268499
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtmail@coda-apeldoorn.nl
52.2146585.95544
6 4.2142857142857 8.4
Gemiddelde waardering uit 6 stemmen

Bedrijfsomschrijving

CODA wil voor een groot en breed publiek een cultuurwarenhuis zijn waar in een bibliotheek, archief en museum ervaren en beleven centraal staan.
Belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen worden verzameld en getoond, discussie wordt gevoerd, publicaties worden geïnitieerd, kennis, informatie en documentatie op het gebied van literatuur, muziek, film, archieven, de geschiedenis van Apeldoorn en de regio, kunstenaarsboeken, sieraden, beeldende kunst op én van papier wordt aangeboden. Levendige en interactieve presentaties aan de hand van authentieke voorwerpen vertellen verhalen over en van
mensen.
Bezoekers worden geprikkeld hun ervaringen met elkaar en met ons te delen.
Er wordt voor veel mensen (laagdrempelig is nadrukkelijk een uitgangspunt) een kwalitatief hoogwaardig programma gerealiseerd, waarbij de vragen van de klant het uitgangspunt zijn voor de te ontwikkelen producten en diensten.
De kortst mogelijke samenvatting van die missie: Cultuurwarenhuis met een breed en gevarieerd aanbod.

Collectie hedendaagse en moderne kunst

De collectie hedendaagse kunst van CODA is gebaseerd op de verzameling die door het voormalige Van Reekum Museum vanaf 1978 werd opgebouwd. Hierin waren verschillende verzamelgebieden te onderscheiden: een collectie schilderijen, sculpturen en grafiek van Nederlandse en internationale kunstenaars; een collectie ex libris en kunstenaarsboeken en een sieradencollectie. CODA museum heeft deze brede verzameling uitgebreid maar tegelijkertijd aangescherpt door de nadruk te leggen op twee kerngebieden: beeldende kunst waarin 'papier' de hoofdrol speelt en het hedendaagse sieraadontwerp. De collectie 'papier' krijgt meerwaarde door de aandacht die hedendaagse kunstenaars en ontwerpers voor dit materiaal aan de dag leggen. De collectie kunstenaarsboeken loopt van conceptueeel naar vrij en toegepast. De collectie 'kunstenaarssieraden' is uitgebreid met een deel 'sieraden van papier' en verbreed door de aandacht voor het verhalende sieraad en het hedendaagse sieraad dat vergeten tradities opnieuw verbeeldt. Bovendien is deze collectie uitgebreid met archieven van sieraadontwerpers, zoals van Onno Boekhoudt, Chris Steenbergen en Nicolaas Thuys.

Autonome beeldende kunst van onder anderen: Cees Andriessen, Marjolijn van den Assem, Ad Dekkers, Paul Damsté, Theo Elfrink, Helen Frik, Klaas Gubbels, Claudie Hunzinger, Berend Hoekstra, Arno Kramer, Lucebert, Rineke Marsman, François Morellet, Henk Peeters, Raveel, Jan Schoonhoven, Peter Struycken, Bram van Velde, Carel Visser en van de Zerogroep.

Kunstenaarsboeken van: Karel Appel, John Baldessari, Stanley Brouwn, James Lee Byars, Ulises Carrion, Hanne Darboven, Jan Dibbets, Michael Gibbs, Krijn Giezen, Gilbert&George, Sigurdur Gudmundsson, On Kawara, Richard Long, Soll Lewitt, George Maciunas, Edward Ruscha, W. Sandberg, David Tremlett, Geert Voskamp, Emmett Williams en anderen.

De collectie sieraden biedt een overzicht van ca. 1960 tot heden. De evolutie van edelsmid naar sieraadontwerper toont de ontwikkeling van het traditionele sieraad naar het hedendaagse ontwerp. Naast het Nederlandse sieraad, documenteert de collectie experimentele bewegingen uit het buitenland. Werk van Emmy van Leersum, Gijs Bakker, Onno Boekhoudt, Françoise van den Bosch, Nicolaas van Beek, Marion Herbst, Ruudt Peters staat naast het werk van Caroline Broadhead en Dorothea Prühl. Maar ook jonge ontwerpers worden gevolgd zoals Gesine Hackenberg, Stephanie Jendis en Constanze Schreiber. Naast sieraden verzamelt, bewerkt en ontsluit CODA museum archieven van sieraadontwerpers om daarmee een kenniscentrum van het sieraad te ontwikkelen.Historische collectie

De collectie van het vroegere Historisch Museum Apeldoorn is in de loop van ruim honderd jaar bijeengebracht. De belangrijkste thema’s zijn:

* Wonen en werken op de Oost-Veluwe (sociale geschiedenis)
* Historie- en spotprenten
* Apeldoornse- en regionale geschiedenis
* Archeologie uit Apeldoorn en omgeving
* Textiel (met name Veluwse streekdrachten)
* Kunstenaars en vormgevers uit Apeldoorn (werken van o.a. Wegerif, Lieman en Andrée)
* Schilderijen

De kerncollectie wordt gevormd door een aantal specifiek Apeldoornse stukken. Die zijn te zien in de opstelling Woudreuzen en Fluisterheggen.

Kenmerken

Betalingsmogelijkheden:
PIN
Bijzonderheden:
Museum voor gezinnen
Museum voor kinderen
Museum voor volwassenen
Rondleidingen
Tentoonstellingen
Workshops
Geopend op:
Dinsdag 10.00 - 17.30 uur
Woensdag 10.00 - 17.30 uur
Donderdag 10.00 - 20.30 uur
Vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 13.00 - 17.00 uur
Soort museum:
Museum in cultuurhistorie
Museum in de beeldende kunst
Museum in de historie

Plaats een review

In de buurt gevonden

In de Zevende Hemel(7.2/10.0)0.7km
Apeldoorn - Schotweg 63
 
 
Stichting Nationaal Ambulance- en Eerste Hulpmuseum(7.0/10.0)1.1km
Apeldoorn - Kanaal Noord 65
 
 
Paleis Het Loo(8.6/10.0)1.7km
Apeldoorn - Koninklijk Park 1
Nog nooit op Paleis Het Loo geweest? Paleis Het Loo was tussen 1686-1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Na een spectaculaire restauratie zijn paleis en tuinen opengesteld voor publiek. De vertrekken in het paleis getuigen van 300 jaar bewoning...meer...
Bijzonderheden: Museum voor gezinnen, Rondleidingen, Schoolreisjes, ...
Soort museum: Museum in cultuurhistorie, Museum in de historie
 
 
Het Aardhuis(7.6/10.0)6.9km
Hoog Soeren - Aardhuis 1
 
 
Museum Theo Jans(8.2/10.0)9.7km
Klarenbeek - Kopermolenweg 14
 
 
Nederlands Electriciteits en Techniek Museum(9.0/10.0)12km
Hoenderloo - Krimweg 21
 
 

Plaatsen in de buurt

Brummen - Deventer - Epe - Gorssel - Harskamp - Hoenderloo - Hoog Soeren - Klarenbeek - Otterlo - Zutphen
Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact