Zoek rond postcode

U bevindt zich hier:    

Artifex

10 / 10.0
(1 stem)
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0355412841
Website:
52.1985185.277912
1 5 10
Gemiddelde waardering uit 1 stem

Bedrijfsomschrijving

PALACE IN WONDERLANDVan 19 juni t/m 27 september 2015 presenteren zeven gevierde hedendaagse kunstenaars nieuwe tijdelijke kunstwerken in de landschapstuin van Paleis Soestdijk. Het is voor het eerst dat de landschapstuin van Soestdijk het decor vormt voor een reeks kunstwerken die inhoudelijk reageren op deze bijzondere locatie, haar kleurrijke verleden en tegelijkertijd zinspelen op een nog onbepaalde toekomst. De expositie biedt bezoekers daarmee een nieuwe kijk op het landgoed Soestdijk.

Gerenommeerde kunstenaars
De zeven kunstwerken zijn gecreëerd door Zoro Feigl, Sharon Houkema, John Körmeling, Reinier Lagendijk, Ingrid Mol, André Pielage en Benjamin Verdonck. Illustrator Floor Rieder, voor haar werk bekroond met een Gouden Penseel, ontwierp het tentoonstellingsbeeld en - speciaal voor kinderen - een bijzondere schatkaart, waarmee zij met een speurtocht door de paleistuin en langs de kunstwerken worden geleid.

Verwondering
Centraal in Palace in Wonderland staat de landschapstuin van Paleis Soestdijk, die ontworpen is door de bekende landschapsarchitect Zocher. Het landschapspark, de historie en de nog onbepaalde toekomst vormden voor de kunstenaars allerlei aanknopingspunten voor nieuw werk. Het in Engelse landschapsstijl aangelegde park, met zijn kronkelende paden, doorkijkjes, uitzichtpunten en een grote vijver, schetst een ideaalbeeld van de natuur. Een aantal kunstenaars nam deze maakbaarheid van de natuur, en ook het veranderende begrip 'natuur', als uitgangspunt. Andere kunstenaars verhalen met hun werk over een historische gebeurtenis, bijzondere personen die het zomerpaleis bewoonden, of wierpen juist een blik op een toekomstig gebruik van het Paleis en de tuin.

Een wandeling door de tuin wordt een soort ontdekkingsreis, een tocht langs een aantal attracties die een verbinding legt tussen de geschiedenis, het heden en de toekomst van Soestdijk. Palace in Wonderland verwijst hiermee op subtiele wijze naar het bijna gelijknamige sprookje van Lewis Caroll, waarin de hoofdpersoon op haar ontdekkingsreis zich ook verwonderd en bijzondere ontmoetingen heeft.

Plaats een review

In de buurt gevonden

Oranje Museum Baarn(6.8/10.0)1.1km
Baarn - Luitenant Generaal van Heutszlaan 7
 
 
Museum Oud Soest(7.4/10.0)2.8km
Soest - Steenhoffstraat 46
 
 
Oudheidkamer(7.8/10.0)5.9km
Eemnes - Raadhuislaan 2A
 
 
Vindselmuseum In Natura(8.0/10.0)5.9km
Amersfoort - Neonweg 12
Bijzonderheden: Lezingen, Workshops
 
 
Geologisch Museum Hofland(8.0/10.0)7.3km
Laren NH - Hilversumseweg 51
Bijzonderheden: Modern, Openbaar, Rondleidingen, ...
Soort museum: Beelden, Museum, Natuur, ...
 
 
Museumwinkel(8.0/10.0)7.3km
Amersfoort - Textielweg 22
 
 

Plaatsen in de buurt

Amersfoort - Bunschoten Spakenburg - De Bilt - Eemnes - Hilversum - Huizen - Laren Nh - Loosdrecht - Soest - Soesterberg
Museum Gids is onderdeel van Xind-Media - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact